reklama

Akú sebestačnosť nám treba alebo kedy vytriezvieme?

Po "škandáloch" s poľským kuracím mäsom (ich úlohou je zrejme udržať nás patrične ostražitými voči poľským výrobkom, ktoré majú jediný cieľ - zdecimovať našu ušľachtilú slovenskú civilizáciu ak nie priamou likvidáciou tak aspoň hlbokou degeneráciou) je tu niečo na vytriezvenie:

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Denník Rzeczpospolita nedávno uviedol, že produkcia poľského hydinového mäsa dosahuje rekordné objemy. V roku 2012 sa Poľsko stalo lídrom EU v produkcii kuracieho mäsa a odsunulo tak na druhé miesto Veľkú Britániu. Toto líderstvo Poľsko potvrdí jednoznačne aj v tomto roku. Podľa najnovších údajov sa produkcia kuracieho mäsa v Poľsku zvýši v tomto roku o ďalších cca 9%, a teda padne nový rekord. V roku 2012 v sa Poľsku vyprodukovalo 1,92 mln ton hydinového mäsa za cca 2,5 mld eur. Rastie domáca spotreba i export. Očakáva sa, že v tomto roku poľský export hydinového mäsa dosiahne 620 tisíc ton.
Kto teda zhltol návnadu slovenských mocných producentov spolu s ich úradníckymi pomocníkmi a žije v predstave, že Poľsko je jedna veľká fabrika odpadu a jedov, pokojne s tým môže žiť naďalej. A slovenskí výrobcovia aj s postkomunistickými politikmi si môžu pokojne snívať sen o budúcej sebestačnosti v kuracom mäse a odblokovaní stále väčších zakonzervovaných častí potravinárskej výroby. Kým oni aj my nepochopíme, že odblokovať treba hlavne podmienky na skutočné podnikanie a sebestačnosť potrebujeme nie v mäse, ale v zdravom rozume a v odstránení zlodejov z dôležitých postov v štáte, budeme stále fackovací panák, ktorý si fackujúceho násilníka sám svojimi daňami platí....

Julius Eckhardt

Julius Eckhardt

Bloger 
  • Počet článkov:  17
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek z vidieka. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu